Om seminariet

Årets frukostseminarium hålls på morgonen den 3 september och vi är väldigt glada över att kunna presentera skådespelerskan Sofia Helin som konferencier. Sofia Helin har länge varit en stjärna inom svensk film och har spelat huvudroller i succéfilmer som Masjävlar och Arn. I och med de globala framgångarna med TV-serien Bron är hon numera också ett välkänt namn internationellt. 

Sofia är ambassadör för WaterAid och framförallt väldigt engagerad i jämställdhetsaspekten av brist på vatten, toaletter och hygien. Tidigare i år besökte hon WaterAids arbete i Kambodja, och under seminariet kommer hon dela med sig av upplevelser och reflektioner från den resan. 

Den världspolitiska tyngden kommer tidigare toppdiplomaten och utrikesministern Jan Eliasson stå för under frukostseminariet. Jan Eliasson är global ambassadör för WaterAid och också en av WaterAid Sveriges grundare. Jan kommer under seminariet dela med sig av sin enorma erfarenhet från FN, där han genom sina olika uppdrag sett hur enormt viktigt vatten är för fred, säkerhet och utveckling. 

Utöver Jan och Sofia har vi fler spännande gäster på gång, och hoppas kunna presentera dem inom kort.