TACK till alla som gjorde Operakällaren 2018 till en fantastisk dag!


Måndagen 3 september anordnades Operakällaren Foundation för 12:e året i rad, och det blev ett nytt rekord! Under Operakällaren Foundations 12:e år samlas 7,8 miljoner kronor in till WaterAids arbete för att fler människor ska få rent vatten. Tack till alla som är med och gör det möjligt!

Frukostseminariet


Dagen började med ett mycket spännande frukostseminarium i Operakällarens vackra lokaler. WaterAids ambassadör Sofia Helin, en av Sveriges mest respekterade skådespelare, var värd för seminariet och inledde med en personlig historia om varför toaletter och rent vatten är så viktigt för henne. Därefter kallade hon upp Operakällarens VD Abbe Ibrahim som berättade den gripande historien om hur Operakällaren Foundation en gång startades.

Cecilia Chatterjee-Martinsen, WaterAids generalsekreterare, var nästa talare, och hon gick upp på scenen med en stor vattendunk på ryggen. Miljoner kvinnor i världen bär varje dag liknande dunkar med vatten i timmar, förklarade Cecilia, vilket gör att de inte hinner arbete, gå i skolan eller engagera sig i samhället. Cecilia berättade också för gästerna om WaterAids arbete, och varför Operakällaren Foundations stöd är så viktigt.

Frukostseminariet fortsatte med fredsaktivisten Ilwad Elman som kommit till Sverige från Somalia bara för att medverka under Operakällaren Foundation. Ilwads berättade om hur återkommande torkor i Somalia får stora konsekvenser för människorna i landet, och framförallt påverkar kvinnors situation. Varje gång Somalia drabbas av vattenkris tvingas miljoner människor fly sina hem, och mer måste göras för att bygga bättre system som gör att människor överlever de återkommande torrperioderna, menade Ilwad.

Sist ut på scen var Jan Eliasson, ambassadör för WaterAid och tidigare bland annat vice generalsekreterare i FN, och utrikesminister för Sverige. Jan var med och bildade WaterAid Sverige 2009, och under seminariet berättade han om sitt långa engagemang för vattenfrågan.

Golfen


Efter frukostseminariet var det dags för den traditionella golfturneringen. I år hölls golfen på vackra Fågelbro Golf och Country Club som ligger beläget på Värmdö utanför Stockholm. Till golfen bjöds på god mat och champagne. 

Banketten

Kvällens bankett hölls på Operakällaren och pågick till sent in på natten. Ciceron var Steffo Törnqvist som med hjälp av Sofia Helin samlade in pengar till WaterAids arbete i Östafrika för att fler människor ska få rent vatten. För underhållningen stod Loreen som skapade en fantastisk stämning i lokalen.

Ett stort tack till dem deltog under dagen och alla generösa bidrag som nu ser till att fler människor får rent vatten! Ni är fantastiska och vi hoppas att ni vill vara med även vid nästa års Operakällaren Foundation!

Och glöm inte att Operakällaren Foundations insamling till WaterAid pågår hela året. Hör av dig till oss om du som privatperson, eller ditt företag, vill stödja insamlingen och hjälpa oss rädda liv.