Fältresa 2017

Fältresa 2017

Vi har tillsammans med UNICEF varit iväg på årets Fältresa. Denna gång gick resan till Tanzania. Där vi först landade i Dar es Salaam, för att sedan ta oss ned till Iringa.

Fältresorna vi gör varje år genomförs för att vi själva ska se vad vi bidragit med och till, samt att få direktkontakt och därmed jobba ännu närmare de fantastiska människor som vigt och viger sina liv till att hjälpa andra i några av våra mest utsatta delar av världen. Dessa kan inte hyllas nog mycket, liksom vår samarbetspartner UNICEF. En fantastisk organisation med heroisk inställning att driva på så att alla barn kan få möjlighet till ett värdigt liv.

- Kraften i både hjärta och själ blir starkare för varje år. Jag kan varken se mig själv eller mina nära och kära sluta bry sig och ännu mindre engagera sig för att hjälpa andra barn och familjer. Vi bär alla på ett ansvar att försöka bidra till en bättre värld i den mån vi tillåts och kan. Vi får aldrig sluta hoppas, vi får aldrig sluta tro och vi får aldrig sluta hjälpa, säger Abbe Ibrahim.

Med på resan var även Operakällaren Foundations medgrundare Thony
Andersson, Chris Hanell (Sponsor), Veronique Lönnerblad (General sekreterare UNICEF), samt Daniel Borgefors (TV-fotograf). Resan sponsrades av Turkish Airlines.

Årets resa startade på Arlanda tillsammans med vår nämnda partner Turkish Airlines, som på sitt vanliga lugna, bekväma och säkra sätt först tog oss till Istanbul för vidare färd till Dar es Salaam i Tanzania. Därifrån tog vi sedan ett mindre propellerplan till vår vistelse destination, nämligen Iringa. Som är en stad i centrala Tanzania. Staden ligger mer än 1 500 meter över havet. Iringa utgör ett av regionens sju distrikt och har runt 150 000 invånare, på en yta av 146,93 km². 

Väl på plats i Iringa så kändes allt mer välorganiserat än tidigare fältresor och vi kan återigen bara konstatera att UNICEF och dess medarbetare på plats gör ett gediget arbete och har tillsammans med styrande i regionen ett nära och tätt samarbete som betytt mycket för barnen och dess familjer. 

Som alltid när du åker i väg på dessa fältresor så vet du inte riktigt vad du kommer mötas av eller hur du kommer att reagera på de olika upplevelserna du tas igenom, på den korta och intensiva tid du är där. Det du med säkerhet vet är att du kommer bjudas på en känslomässig cocktail. 

Det första som slår dig är oftast att det inte spelar någon roll vad du gör, inget kommer hjälpa. Du möts av fattigdom, hjälplöshet och desperation. För att i nästa sekund träffas av blickar med tomhet och utan hopp. 

Så var dock inte fallet i Iringa. Här möttes vi på ett sätt som vi aldrig gjorts tidigare. Det var en uppställning av sällan skådat slag och ett välkomnande i glädjens tecken. Vi fick ett fantastiskt mottagande där sång och dans stod i centrum.

Visst finns det stora problem med brist på vatten och andra sanitära angelägenheter, men här fanns även en stark tro om en bättre framtid. Det kommer inte ske över "en natt". Det kommer krävas tålamod och samsyn för att ta sig vidare, men känslan är att just det finns och att alla vill bidra till varandras välfärd och hälsa. I den mån dom kan.

För oss var det återigen en givande resa, med många härliga minnen. 

Det är således med stark tro och ny energi vi tar oss an årets evenemang, som går av stapeln måndagen den 4 september. Där kommer vi även visa och berätta mer om vår fältresa i Tanzania.

"Vi kan inte göra allt, men alla kan göra något"

Väl mött!

Abbe Ibrahim & Thony Andersson
Operakällaren Foundation
Visiting address: Karl XII:s Torg
Box 1616,  111 86 Stockholm
MOBILE: +46 70 55 88 333
MAIL: thony@operakallarenfoundation.com