Operakällaren Foundation 2016

Operakällaren Foundation 2016

Vårt 10-års jubileum gick av stapeln måndagen den 5:e september och vilken dag det blev. Operakällaren Foundation samlade in 4 miljoner kronor till UNICEF. Pengar som går direkt till UNICEFs vattenprojekt i Somalia.

Det blev en fantastisk dag som började med en härlig Frukostbuffé. Sedan tog Mark Levengoods ljuva stämma vid för att leda oss igenom seminariet med talare som; Professor Johan Rockström, Anna Maria Corazza Bildt, Nana Mouskouri och Carl Bildt.

Det är med glädje vi kan konstatera att vi blir fler och fler som engagerar sig och bidrar i den utsträckning vi kan. Och inte att förglömma, det blir bättre och bättre. Vi kan inte göra allt, men vi alla kan göra något.

En fin dag som denna ska givetvis honoreras med golf ute på anrika Wermdö Golf & Country Club. Vi tillsammans med vår egen Steffo Törnquist för 7:e året i rad lyfter på hatten för den mangranna uppställning och stora hjärta vi bjuds av dess medlemmar och anställda under ledning av nye klubbdirektören och tidigare Tour- och Ryder Cup spelaren Per-Ulrik Johansson.

Noterbart var att vinnande ”scramble-boll" gjorde makalösa 17 birdies och en bogey. Grattis Jens, Anders, Peter och Roger!

Att sedan få avsluta med en meny signerad Stefano Catenacci känns således, som en ynnest. Även här under ledning av vår ciceron Steffo Törnquist, som denna kväll till ära bjöd på en framtida världsstjärna vid namn: SABINA DDUMBA. Något att lägga på minnet, fantastiskt!

Vi skickar även ett stort tack till kvällens auktionsförrättare Peder Lamm.

Med ovan i minne så får vi aldrig glömma varför vi arrangerar och genomför Operakällaren Foundation till förmån för UNICEF. Vilket vår hedersgäst och nära vän Professor Hans Rosling redogjorde med all tydlighet under kvällens middag.

Vi gör det för att i första hand ge kvinnor och barn möjligheten till ett humant liv i dessa delar av vår värld. Vi vet att vi tillsammans med er och de pengar ni bidrar med, vare sig ni sponsrar, skänker eller ropar in våra exklusiva charity objekt som bjuds ut för kvällen, gör stor skillnad.

Den sanitära situationen är värst i städerna och i de större byarna där människor lever nära inpå varandra. Platsen där man går på toaletten ligger i allmänhet nära bostäder och vattenkällor, och man har ofta bristande sophantering. De dåliga hygienförhållandena är huvudorsaken till att sjukdomar som kolera härjar. Sjukdomen skördar årligen hundratals offer i framförallt tätbefolkade områden. Genom att till exempel borra brunna och bygga toaletter kan UNICEF rädda tusentals liv

Vi nådde inte riktigt upp till ett nytt rekord, men vi lyckades tillsammans samla in den hedervärda summan av 4.000.000 SEK vilket för oss och UNICEF är oerhört glädjande. Med dessa pengar kommer Operakällaren Foundation och UNICEF fortsätta sitt ihärdiga arbete i några av vår världs mest fattiga delar.

– Vi behöver eldsjälar som Abbe Ibrahim som tar initiativ till
att samla in pengar till barn i världen och samtidigt bidrar till att
öka medvetenheten i en bred målgrupp. Vi hoppas att han med sin förmåga
att mobilisera goda krafter och skapa resultat kommer att inspirera
andra till liknande aktiviteter, säger Véronique Lönnerblad,
generalsekreterare UNICEF Sverige.

Tänkvärt:

"Om inte vi från de rikaste delarna av världen delar med oss av vår rikedom, så kommer de fattigaste delarna av världen att dela med sig av sin fattigdom.”

Med dessa rader och med ett leende på läpparna ber vi att få tacka för att ni hjälper oss i vår kamp att hjälpa. Vi ser samtidigt fram emot att få se er vid nästa års stora insamlingsdag. Vilket kommer gå av stapeln måndagen den 4:e september.


All The Best & save the date

Abbe Ibrahim & Thony Andersson
Operakällaren Foundation
Visiting address: Karl XII:s Torg
Box 1616,  111 86 Stockholm
MOBILE: +46 70 55 88 333
MAIL: thony@operakallarenfoundation.com