Operakällaren Foundation 2017

Operakällaren Foundation 2017

Under ledning av Operakällaren Foundations ständige Frukostciceron och hjälte Mark Levengood bjöds vi i år på en härlig mix av talare.

Först tog Christer Fuglesang oss på en utvecklande, inspirerande och minnesvärd föreläsning där du med tydlighet fick ta del av tyngdlöshetens lekfullhet. Christer är ju en av få som också sett vår planets vatten från rymden. Ni som inte hört eller sett Christer berätta om sin träning, sitt hårda jobb och sin tid i rymden bör snarast söka upp en tid och plats där Christer gör just det. 

Vi fortsatte sedan att lyssna till årets utlandsbidrag en riktig stjärna som tagit sig till oss från Tanzania, där hon redan nu vid 17-års ålder visar på en kunskap och insikt som de flesta av oss inte ens lyckas samla ihop under en livstid. Vi kanske vet, vi kanske vill, men Gertrude Clement som denna härliga gåva till mänskligheten gett oss,hon aktiverar sig, hon utgör en skillnad. Med liten lågmäld stämma kommer det ut ord starka som orkanvindar, som både fascinerar och känns isjäl och hjärta.

Fredrik Reinfeldt, vad ska man säga.. Fredrik känns som ett riktigt gott årgångsvin som bara blir bättre och bättre med åren. När du lyssnar till Fredrik blir allt så självklart, allt kommer på plats. Det blir begripligt och du tar det till dig. Hans karisma och lugna ton stjäl alldin uppmärksamhet och du vill inget annat än att följa honom i hans resa mot en bättre värld. 

Ett stort tack till er alla för att ni valde att vara en stor del av årets Operakällaren Foundation till förmån för UNICEF.

"Den samlade kunskaps- och erfarenhetsbank som finns hos talarna vid våra frukostseminarium är fantastisk. De har alla upplevt olika sociala förhållanden där de personligen bidragit till förändring, förbättring och positiv framtidstro", säger

Abbe Ibrahim, VD Operakällaren.