Operakällaren Foundation 2016

Operakällaren Foundation 2016

Den årliga insamlingsdagen arrangeras till förmån för UNICEF och har under 10 år bidragit med över 26 miljoner kr till organisationens vattenprojekt i Afrika.

Vi vill tacka våra fantastiska talare Professor Johan Rockström, Anna Maria Corazza Bildt, Nana Mouskouri och Carl Bildt för en enastående insats vid vårt frukostseminarium. Likaså vår, alltid underbara, Mark Levengood som med passion och sin ljuva stämma får vår publik att känna den värme som vi gör för dessa hjärtefrågor och självklart Steffo Törnqvist, som år efter år överraskar med hans varma humor och glädje. Ett stort tack till kvällens auktionsförrättare Peder Lamm och inte minst till kvällens Världsstjärna och underhållare; Sabina Ddumba!

Tack till er som kom till vårt seminarium, som deltog i golfen och ni som bidrog till att vi kan fortsätta att förändra och rädda liv i några av vår världs mesta fattiga och utsatta delar.  

"Jag känner mig fortfarande mållös över årets insamling och är oerhört tacksam över alla som har varit med och bidragit. Jag kan knappt  förstå att vi återigen fick in fyra miljoner kronor. Nu har vi sprängt 26 miljonersvallen med vår insamling till UNICEF och jag hoppas att årets insamlingsdag får fler att uppmärksamma situationen i flera av Afrikas länder som lider av stor brist på vatten. Årets pengar går till Somaliland där bristen på vatten är enorm. Många vattenstationer har dessutom förstörts på grund av pågående konflikter", säger Abbe Ibrahim, VD Operakällaren

2016 var återigen fantastisk och de insamlade pengarna kommer att göra stor skillnad för många människor i Somaliland. Bristen på rent vatten orsakar fler dödsfall bland barn under fem år än alla konflikter och krig tillsammans och Operakällaren Foundation insamlade bidrag hjälper till i vårt arbete med att öka tillgången till rent vatten i Somaliland och rädda liv, säger Veronique Lönnerblad, Generalsekreterare på UNICEF.