10-års Jubileum

Kära Vänner,

Vårt 10-års jubileum gick av stapeln måndagen den 5:e september. En fantastisk dag som började med en härlig Frukostbuffé, sedan tog Mark Levengoods ljuva stämma vid för att leda oss igenom seminariet med talare som; Professor Johan Rockström, Anna Maria Corazza Bildt, Nana Mouskouri och Carl Bildt.

Det är med glädje vi kan konstatera att vi blir fler och fler som engagerar sig och bidrar i den utsträckning vi kan. Och inte att förglömma, det blir bättre och bättre. Vi kan inte göra allt, men vi alla kan göra något.

En fin dag som denna ska givetvis honoreras med golf ute på anrika Wermdö Golf & Country Club. Vi tillsammans med vår egen Steffo Törnquist för 7:e året i rad lyfter på hatten för den mangranna uppställning och stora hjärta vi bjuds av dess medlemmar och anställda under ledning av nye klubbdirektören och tidigare Tour- och Ryder Cup spelaren Per-Ulrik Johansson.

Noterbart var att vinnande ”scramble-boll" gjorde makalösa 17 birdies och en bogey. Grattis Jens, Anders, Peter och Roger!

Att sedan få avsluta med en meny signerad Stefano Catenacci känns således, som en ynnest. Även här under ledning av vår ciceron Steffo Törnquist, som denna kväll till ära bjöd på en framtida världsstjärna vid namn: SABINA DDUMBA. Något att lägga på minnet, fantastiskt!

Vi skickar även ett stort tack till kvällens auktionsförrättare Peder Lamm.

Med ovan i minne så får vi aldrig glömma varför vi arrangerar och genomför Operakällaren Foundation till förmån för UNICEF. Vilket vår hedersgäst och nära vän Professor Hans Rosling redogjorde med all tydlighet under kvällens middag.

Vi gör det för att i första hand ge kvinnor och barn möjligheten till ett humant liv i dessa delar av vår värld. Vi vet att vi tillsammans med er och de pengar ni bidrar med, vare sig ni sponsrar, skänker eller ropar in våra exklusiva charity objekt som bjuds ut för kvällen, gör stor skillnad.

Vi nådde inte ett nytt rekord för 10:e året i rad, men vi lyckades tillsammans samla in den hedervärda summan av 4.000.000 SEK vilket för oss och UNICEF är oerhört glädjande. Med dessa pengar kommer Operakällaren Foundation och UNICEF fortsätta sitt ihärdiga arbete
i några av vår världs mest fattiga delar.

Tänkvärt:

"Om inte vi från de rikaste delarna av världen delar med oss av vår rikedom, så kommer de fattigaste delarna av världen att dela med sig av sin fattigdom.”

Med dessa rader och med ett leende på läpparna ber vi att få tacka för att ni hedrade oss med er närvaro och ser samtidigt fram emot att få se er vid nästa års stora insamlingsdag. Vilket kommer gå av stapeln måndagen den 4:e september.

All The Best & save the date

Abbe Ibrahim & Thony Andersson
Operakällaren Foundation
Visiting address: Karl XII:s Torg
Box 1616,  111 86 Stockholm
MOBILE: +46 70 55 88 333
MAIL: thony@operakallarenfoundation.com
 

Operakällaren samlar in 4 miljoner till UNICEF
För tionde året i rad arrangerades Operakällaren Foundation till förmån för UNICEF.
Årets insamlade summa vart 4 miljoner kronor går oavkortat till organisationens Vattenprojekt
i Somaliland, där knappt en tredjedel av invånarna har tillgång till rent vatten. Totalt har Operakällaren Foundation nu bidragit med över 26 miljoner kronor till UNICEFs katastrofinsatser.
www.operakallarenfoundation.com