Golfen

Golfen

Vi kom från en fantastisk föreläsning med vetskap om att barn upp till fem år, kanske äldre aldrig sett något regn och som inte önskar annat än att det skulle få göra just detta. Vilket i sin tur skulle förändra deras liv, om än för en kortare stund, men de skulle få tillgång till vatten, som vi andra tar för givet och som vi i detta nu, svär oss hesa över.

Årets Golf började således med splittrade tankar. Det var lätt att nedslås av att det ösregnade och var halvstorm när vi först anlände till det normalt så vackra Wermdö G&CC. Kommer vi ens kunna få spela banan? Hur många kommer ställa in? Vad ska vi göra istället? Har vi någon plan B?

Alla dessa tankar skingrades snabbt. Vi möttes upp av glada medlemmar, funktionärer och klubbledning. Fick beskedet av klubbdirektören PU Johansson att banan väntar på oss och är efter förutsättningar i toppskick. 

En efter en började våra golfgäster anlända med en sak gemensamt. Vi är här och vi spelar.

Steffo samlade sedan ihop alla för den årliga genomgången och på sitt eget underfundiga, lättsamma och kloka vis förklarade han vilken lycka vi stod inför att få uppleva båda världarna med ett himmelrike som öppnat upp och vräker ner regn, samtidigt som du ska få spela golf i härligt sällskap. Eller som Steffo även lätt antydde;

"Med vetskap om ovan så kan man givetvis ändå få tycka att det är skit att spela golf i ösregn och storm"

Det var väl lite mothugg om ljust glädjen av att himmelriket öppnat upp sig när det ska spelas golf och framför allt från en person. Vår egen Golf-stjärna Helen Alfredsson hade lite att säga om just att gå ut och spela med dagens förutsättningar.

Men efter några starka, korta och hjärtliga utväxlingar mellan Helen och Steffo sattes tävlingen igång och genomfördes med stolthet och grym stämning. 

När det sedan var dags att summera dagen stod hon där som lika självklar vinnare som debattör till Steffo innan.

Lag Helen Alfredsson vann alltså 2017 års Operakällaren Foundation                         Laget bestod av förutom nämnda Helen Alfredsson, Henric von Zweigbergk, Martin Österdahl och Keith Karlsson.

Vi hade även längsta Drive, Dam och Herr. Här segrade Återigen Helen Alfredsson och Gustav Kocken.

Närmast på hål 5. Erik Ingvarsson, hål 8. Reine Andersson, hål 10. Martin Österdahl, hål 12. Kenta Nilsson och hål 14. Gustav Kocken.

Vi lyfter på hatten och med handen på hjärtat tackar er alla för att ni är dom ni är. Att ni kom och var med och spelade vår golf, då det i våra mått mätt fanns all anledning till att hitta en ursäkt att inte komma🙏❤️

Avslutningsvis vill vi allra ödmjukast tacka Wermdö G&CC, dess medlemmar, funktionärer och ledning för att de återigen visar sitt stora hjärta och stöttar oss i vår strävan att hjälpa barnen i Afrika till ett bättre liv.

Bilder från Golfen:  https://www.dropbox.com/sh/4tgiyuw35ndtcbk/AABuK6xi5gnnz67GXSranewOa?dl=0

Låt oss även bjuda på ett litet minne från tidigare upplaga.

Det var en av världshistoriens uslaste starter på ett golfhål.

När Ove Fondberg skulle slå sitt nionde slag var han ännu bakom gul tee och hade över en halv kilometer till hål. Det var på sextonde hålet på Wermdö.

Ove var en smula pressad av att laget i scramblen inte hade använt hans utslag i den omfattningen vi borde ha gjort. På de tre återstående hålen behövde vi använda två av Oves utslag och nu laddade han för en kanondrive på den långa parfemman.

Tyvärr träffade han bara bollen med enbart med yttersta skiktet av lacken på klubbans häl, varpå bollen skvätte iväg nittio grader till vänster. Där stod Steffos vagn skenbart tryggt parkerad, och dessvärre träffade Oves ärta till utslag däcket på vagnen. Också Steffo stod skenbart tryggt parkerad vid vagnen, han fick oturligt nog bollen på pungen efter att bollen fått extra fart mot gummidäcket, därefter studsade bollen försmädligt ner i ett dyigt dike snett bakåt.

Det blev plikt hit och dit, ingen var som vanligt säker på vare sig hur exakt hur många plikt däck-pung-träff + dyvatten ger, inte heller exakt var Ove skulle droppa för vi eventuellt skulle slå andraslaget.

Vi kom fram till en bollpunkt invid femtondens green, ca 600 meter från hål, bra underlag och fri sikt, men eftersom vi då skulle slå vårt nionde slag valde vi trots allt att vänta med att använda Oves utslag. Det borde vi inte ha gjort!

Välkommen tillbaka Ove!

Om Wermdö Golf & Country Club
Wermdö Golf & Country Club bildades den 6 mars 1966 och var vid sin tillkomst Sveriges första verkliga Golf och Country Club. Golfbanan invigdes den 4 juni 1966 av HKH Prins Bertil. Initiativtagare till golfbanan och klubben var visionären och den outtröttlige eldsjälen Rolf Deinoff. Visionen om vad som skulle prägla Wermdö Golf & Country Club är än idag grunden för den kultur klubben lever efter som betonande av familjeklubb med goda möjligheter till social samvaro och med hög kvalité i alla avseenden. Wermdö Golf & Country Club karakteriseras av genuin skärgårdsnatur. Här möts havet, branta klippor, knotiga tallar och gammal ängsmark inramad av pampiga ekar.