Golfen

Golfen

För åttonde året i rad spelades Operakällaren Foundation och för fjärde året i rad avgjordes den på anrika Wärmdö G&CC. I år var spelformen 4-manna scramble med en liten tvist (Texas-scramble). Det innebär att alla slår ut och sedan väljer man den "bästa" bollen och så slår samtliga spelare nästa slag från just det stället. Så fortsätter spelet ända tills du satt bollen i hål. Tvisten i spelet var att du var tvungen att använda fyra stycken utslag från varje spelare, vilket gör det lite svårare med vilken du ska välja. Därför fick laget möjlighet till två stycken "wild card" till utslag där du kan välja helt fritt vilken du vill spela ifrån även om du har nått upp till dina 4 utslag.

Vi bjöds som vanligt på bra väder i en underbar miljö i glada vänners lag och med en bana i absolut toppklass. Vilket i sin tur även visade sig på de fina resultat som lagen bjöd på.

Vi hade en klar vinnare i årets tävling som vi givetvis lyfter på hatten för. Stort GRATTIS!

Utöver resultaten så fick vi avnjuta flera "sjuka" slag från våra fantastiska deltagare, där speciellt en numer har gått till historien och där vi från och med nästa år kommer ha ett instiftande pris för just det mest spektakulära slaget, som också blir uppkallat efter mannen som slog årets, nämligen Ove Fondberg.

I bollen som Ove gick med fanns inga mindre än Peter Forsberg, Peter Arnesson, Bizkit och Steffo Törnquist. Ni som spelar golf vet att det inte är det enklaste att återberätta för andra om vissa slag, särskilt av den mer udda typen som detta, men Oves spelkamrat Steffo Törnquist ska ändå ge sig på att försöka måla upp en så rättvis bild som möjligt så vi alla andra kan få ta del av det;


Det var en av världshistoriens uslaste starter på ett golfhål.

När Ove Fondberg skulle slå sitt nionde slag var han ännu bakom gul tee och hade över en halv kilometer till hål. Det var på sextonde hålet på Wermdö.

Ove var en smula pressad av att laget i scramblen inte hade använt hans utslag i den omfattningen vi borde ha gjort. På de tre återstående hålen behövde vi använda två av Oves utslag och nu laddade han för en kanondrive på den långa parfemman.

Tyvärr träffade han bara bollen med enbart med yttersta skiktet av lacken på klubbans häl, varpå bollen skvätte iväg nittio grader till vänster. Där stod Steffos vagn skenbart tryggt parkerad, och dessvärre träffade Oves ärta till utslag däcket på vagnen. Också Steffo stod skenbart tryggt parkerad vid vagnen, han fick oturligt nog bollen på pungen efter att bollen fått extra fart mot gummidäcket, därefter studsade bollen försmädligt ner i ett dyigt dike snett bakåt.

Det blev plikt hit och dit, ingen var som vanligt säker på vare sig hur exakt hur många plikt däck-pung-träff + dyvatten ger, inte heller exakt var Ove skulle droppa för vi eventuellt skulle slå andraslaget.

Vi kom fram till en bollpunkt invid femtondens green, ca 600 meter från hål, bra underlag och fri sikt, men eftersom vi då skulle slå vårt nionde slag valde vi trots allt att vänta med att använda Oves utslag. Det borde vi inte ha gjort!


Om Wermdö Golf & Country Club
Wermdö Golf & Country Club bildades den 6 mars 1966 och var vid sin tillkomst Sveriges första verkliga Golf och Country Club. Golfbanan invigdes den 4 juni 1966 av HKH Prins Bertil. Initiativtagare till golfbanan och klubben var visionären och den outtröttlige eldsjälen Rolf Deinoff. Visionen om vad som skulle prägla Wermdö Golf & Country Club är än idag grunden för den kultur klubben lever efter som betonande av familjeklubb med goda möjligheter till social samvaro och med hög kvalité i alla avseenden. Wermdö Golf & Country Club karakteriseras av genuin skärgårdsnatur. Här möts havet, branta klippor, knotiga tallar och gammal ängsmark inramad av pampiga ekar.